למי שפיספס את החלק הראשון – מוזמנים לקרוא כאן.
ממשיכה את העבודה על הכתפיים של עירית!
אחרי הטיפול הראשון שלה לפני שבוע, עירית קיבלה תרגולים לעשות בבית – במטרה לפתוח את אזור החזה והכתף הקדמית ולחזק את השרירים המייצבים ומסובבי הכתף.
בטיפול השני שלנו, התחלנו בתרגול ארוך יותר – שכלל מגוון תרגילים לחיזוק קומפלקס הכתף.
הכתף הינה מפרק סינוביאלי מסוג מכתש ועלי (Ball & Socket), משמע הוא מכיל תנועות חופשיות לכל הכיוונים. מאפיין זה מהווה יתרון תפקודי – בזכות טווחי התנועה הגדולים והמגוונים, הכתף מאפשרת לנו להניע את הידיים לכל הכיוונים ולבצע פעולות רבות. אך במקביל, החופשיות הרבה של המפרק עלולה להיות חסרון, כאשר אנו מעמיסים כוחות רבים על היד והכתף מבלי להכין את השרירים שלנו לכך.
במקרים כאלה, כפי שקורה אצל עירית, נראה לעיתים חוסר יציבות במפרק, תזוזות לא נעימות, כאבים וכמובן במקרים חמורים – פריקות כתף, שהן יציאה של עצם הזרוע מתוך התושבת שלה.
על מנת להתגבר על חוסר היציבות המבני של מפרק הכתף, חגורת הכתפיים שלנו מכילה שרירים רבים שמטרתם כמובן, להניע את היד לכל הכיוונים – אך בנוסף לכך, לאפשר יציבות והחזקה של מפרק הכתף במקומו בכל מגוון התנועות שאנחנו מבצעים.
לכן, חשוב מאוד לאמן שרירים אלו – לחזק אותם על-ידי גירויים שונים, תנועות שונות, כיווני התנגדות שונים ועומסים שונים.
חיזוק שרירי הכתפיים חשוב לכל אדם, בין אם הוא עוסק בספורט או עובד בעבודה משרדית. הידיים שלנו הן כלי העבודה העיקרי שלנו בתור בני-אדם, ועבודה של הידיים מתחילה קודם כל בחגורת כתפיים בריאה ומתפקדת. התרגול והחיזוק צריך כמובן, להיעשות באופן מותאם וספציפי לאדם ולבעיה ממנה הוא סובל.
לאחר התרגול, ביצענו שחרור בעזרת מתיחה, עיסוי ולחיצות של האזורים המכווצים. התעכבתי על מוקדי כאב באזור הכתפיים והשכמות.
בסוף הטיפול, ביצעתי הדבקה של טייפ קניזיולוגי – כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת. הטייפ הינו רצועה אלסטית שנדבקת על העור, ולא מכילה חומרים פעילים. היתרונות מבוססים על מיקום ואופן ההדבקה עצמו בלבד.
מנגנון הפעולה של הטייפ ומטרותיו הן:
- שיכוך כאבים על-ידי סיפוק גירוי עצבי חדש על העור, מה שמתחרה עם תחושת הכאב ואף מחליף אותה.
- ייצוב של המפרק על-ידי הדבקה תחת לחץ. במקרה של עירית, על-ידי חיזוק של עצם הזרוע במקומה במרכז המפרק. הטייפ אינו מקבע את המפרק או מונע תנועה שלו, להיפך, כל התנועות מתאפשרות בחופשיות. כמו כן, הוא אינו מונע או מחליף עבודה של השרירים, אלא רק מסייע להם מעט, תוך כדי תהליך חיזוק השרירים שנעשה בעזרת התרגול.
תחושת היציבות שמתקבלת במפרק מסייעת גם היא בהורדת הכאבים ובכך מתאפשר תרגול אפקטיבי יותר.
כמובן שיש עוד דרך לפנינו, וחלק מהותי ממנה הוא המחויבות של המטופלת לתהליך והעבודה שהיא עושה בבית – בין הטיפולים.
סובלים מבעיה דומה? מוזמנים לפנות אליי בפרטי ולהתייעץ.
ובנתיים – נסו את סדרת התרגילים הקצרים שמצורפים. 5 דקות של תרגול בכל יום יכולות לעשות שינוי ענקי🌲