#פרויקט_גוף – מקרה מבחן | מיטל, מטופלת עם כאבי גב עליון ויציבה כפופה | חלק 3

למי שמצטרף אלינו רק עכשיו, מזמינה אתכם לקרוא קודם כל את
החלק הראשון
והחלק השני
של מקרה המבחן של מיטל 😇 בדרכה לגב זקוף ונטול כאבים!

אל הטיפול השלישי מיטל נכנסה זקופה ועם ראש מורם 😊
בפעם הקודמת היא הלכה הביתה עם טייפינג על הגב, שמטרתו הייתה להזכיר לה לשמור על יציבה נכונה, גב ישר וזקוף. היא דיווחה שאכן הרגישה שיפור בהחזקה, והטייפ לא הציק או הפריע בפעילות יום-יומית – שזו בדיוק המטרה שלו.

בטיפול הזה התמקדתי בשני כיוונים –
הראשון והחשוב ביותר בעיניי, בשלב הזה – הוא העבודה האקטיבית של שרירי הגב, חיזוק שלהם ויצירת הרגלים נכונים של כיווץ ושחרור.
כפי שכבר אמרתי בעבר וחשוב לציין שוב, יציבה זקופה לא צריכה להתבסס על כיווץ אינטנסיבי ומתמיד של שרירים. זה לא נוח, לא פרקטי, ובאמת לא-אפשרי, לצפות מאדם להתנהל 24/7 תוך כדי מחשבה וכיווץ של שרירי הגב!
המטרה היא לאפשר לגוף להתנהל במצב זקוף ונוח מבלי להפוך את זה ל”עבודה” קבועה. נשאף  להגיע לאיזון מסויים, בו הגוף מוחזק אך במקביל גם נינוח. ללמוד היכן ומתי להחזיק ולכווץ, ומתי לאפשר לגוף מנוחה והרפייה מבלי “לקרוס” לתוך גב שפוף ומעוגל.

כדי לחזק את השרירים הנכונים ולייצר את האיזון המתאים בין שרירי הגב האחוריים לבין השרירים הקדמיים של החזה והצוואר, ישנם תרגולים רבים. תוכלו לראות בסרטון ההדגמה בתחתית הפוסט את התרגילים שבחרתי להתאים למיטל.

הכיוון השני, לאחר התרגול האקטיבי, הינו טיפול ידני באזור הקדמי של הצוואר ושרירי החזה. בגלל מנח ממושך של כתפיים מעוגלות לפנים, גב שפוף וצוואר משוך לפנים – כל השרירים של המחלקה הקדמית של הגוף מתקצרים למעשה, ובכך “משמרים” את המצב הקיים. חשוב מאוד לשחרר אותם, להאריך את כל הרקמות וההידבקויות שנוצרו לאורך הזמן, כדי לאפשר לכלל הרקמות הרכות לחזור למצב נייטרלי. בכך הן יעזרו להביא את הגוף לאיזון ולא ימשיכו “למשוך” לפנים.
זה נעשה בעזרת מתיחות פסיביות שביצעתי על מיטל, עיסוי עמוק ולחיצות. הארכה של הצוואר, שריר החזה והכתף הקדמית.
אחד השרירים המשמעותיים במנח השפוף של הגב הוא Pectoralis minor, או בעברית “החזה הקטן”. שריר שיוצא מאזור הכתף הקדמית, מתחת לעצם הבריח, ומתחבר אל הצלעות העליונות שלנו. קשה מאוד למתוח אותו, ולכן העיסוי והלחיצות באזור זה הם כלי נהדר לשחרור השריר ושיפור מנח הגב והשכמות.

Pec minor

שחררתי את מיטל עם שיעורי בית והרבה תרגול עצמי, שהוא הכרחי כדי להגיע לשינוי אמיתי וארוך טווח.
השיפור שנראה לעין הוא מדהים, וכמובן יחד איתו השיפור בהרגשה – תדירות הכאבים ורמתם ירדו משמעותית. השינויים האלה הולכים יד ביד – גוף כאוב לא מעוניין להתעסק בכלל במראה החיצוני שלו, הוא יחזיק במנח הכי “נוח” לו באותו רגע, וינסה לגונן על עצמו על-ידי התקפלות פנימה.
לעומת זאת, גוף שמרגיש טוב, יודה לך ויתנהל בחופשיות, קלילות וזקיפות קומה 🌷

סובלים מבעיה דומה? מוזמנים לפנות אליי בפרטי ולהתייעץ.
ובנתיים – מוזמנים להתנסות בעצמכם בתרגולים המצורפים! 5 דקות של תרגול בכל יום יכולות לעשות שינוי ענקי🌲

**כל הסרטונים מוצגים במהירות כפולה**


למעבר למקרה המבחן הבא של עירית לחצו כאן

כואב לכם? רוצים להיכנס לכושר?

היי, אני טל!
אני מטפלת במגע - כי אני יודעת שיש לי את היכולת לעזור. יש בידיים שלי כוח, חמלה, ידע והבנה - כדי לעזור לגוף שלכם לשחרר מחסומים, להתיר קשרים, ולסלק כאבים. ומהצד השני, אני ספורטאית, שחיינית, מאמנת כושר ומדריכת שחייה. כי נולדנו כדי לזוז, וייתכן שזה נשכח אי שם בדרך. תנועה היא חיים, והיא כאן כדי לשמור עלינו. מה שהופך אותה לחלק בלתי נפרד מטיפול בכאב - לכן שמתי לי למטרה לעזור לכם להכיר את הגוף שלכם, ללמוד איך להניע אותו, להתחזק! ובאותה נשימה תרוויחו תחושת מסוגלות מדהימה, והרגשה טובה יותר בגוף ובנפש.

אשמח לעזור לך להרגיש יותר טוב!

צרו קשר או השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם 👇🏼

אני מקבלת מטופלות בקליניקה שלי בצפון תל אביב: ברודצקי 36, תל-אביב

ימים א’-ה’: בין השעות 8:00-20:00
יום ו’: בין השעות 8:00-14:00

זמינה בטלפון, וואטסאפ או SMS

דברים נוספים שאולי יעניינו אותך

מערכת הלימפה

מערכת הלימפה: תרגול נשימה סרעפתית

היי חברים! בהמשך לפוסט האחרון שכתבתי על מערכת הלימפה – מי שפספס מוזמן לקרוא אותו כאן. הנה הסרטון הראשון בסדרה של סרטונים קצרים – שיעזרו לכם להתחיל לצחצח את הלימפה שלכם, ולהרגיש טוב יותר. נשימה סרעפתית

בלוג

מה הגוף שלך צריך?

זוכרת מתי בפעם האחרונה שאלת אותו? האם הוא חווה את הזמן הזה בתור תקופה של תקיעות, עמידה במקום? מבקש שיעזרו לו לזוז קצת, להניע בעדינות, לחמם מפרקים.או אולי זו תקופה של עומס חושי ושינויים תכופים